HCI Portfolio | Niels van der Wal

Een greep uit wat er mogelijk is met Human Computer Interaction

Computer Vision | Reflectie

Mijn ervaring

Computer Vision is een erg complex onderwerp. Echter ben ik wel van mening dat het begrijpelijk is geworden. Dit komt voornamelijk doordat het goed in stukjes was opgedeeld. Met de opdrachten vanuit school kon ik namelijk goed oefenen met de basis van Computer Vision. Daarnaast heb ik veel geleerd door de code in Processing te analyseren en te begrijpen hoe het werkte.

Het meeste heb ik nog wel geleerd van het eigen verdiepende onderzoek. Na het kijken van het filmpje over hoe computers aangeleerd wordt om foto’s te begrijpen had ik daadwerkelijk een goed beeld over wat Computer Vision is. Ik had werkelijk geen idee dat het zoveel moeite kostte om een computer beelden te laten zien en hier vervolgens iets in te laten herkennen.

In de toekomst denk ik dat Computer Vision een gigantische rol gaat spelen omdat we langzamerhand al onze taken aan het uitbesteden zijn aan computers. Voor de meest complexe taken heeft een computer een stel ogen nodig, en daarbij komt Computer Vision om de hoek kijken. Een goed voorbeeld van de laatste ontwikkelingen op dit gebied is de zelfrijzende auto. Zo langzamerhand wordt dit de toekomst.

Het allermeest verheug ik me nog wel op het moment dat we per huishouden een computergestuurde butler hebben die alle huishoudelijke taken op zich kan nemen. Never-nooit meer je vingers branden aan het strijkijzer!

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 HCI Portfolio | Niels van der Wal

Thema door Anders Norén