HCI Portfolio | Niels van der Wal

Een greep uit wat er mogelijk is met Human Computer Interaction

Augmented & Virtual Reality | Reflectie

MIJN ERVARING

Ik ben zeer onder de indruk van alle mogelijkheden die VR te bieden heeft. Sterker nog, ik denk dat VR momenteel van alle nieuwe technologie├źn de interessantste is om te volgen. De ontwikkelingen gaan namelijk zo snel en met gigantische sprongen vooruit. Ik voorzie dat we over 10 jaar allemaal te maken gaan krijgen met VR en dat het zelfs onderdeel gaat worden van ons dagelijks leven. Zo zou je bijvoorbeeld in de lunchpauze van je werk even in contact kunnen komen met je zoon of dochter op de dagopvang, of je zou met je vriendinnetje uit Amerika bij elkaar kunnen zijn terwijl je daadwerkelijk aan de andere kant van de wereld woont.

Ook vond ik het erg interessant om met een game engine aan de slag te gaan. Het was leuk om te zien hoe een game in elkaar steekt en hoe je bepaalde triggers kunt geven aan bepaalde acties die je doet. De mogelijkheden qua ontwerpen zijn oneindig en je fantasie is hierbij de limiet. Dat vind ik hiervan het gave, en daarom verwacht ik dat er nog veel toffere dingen gaan komen.

Naast de opdrachten die we tijdens college hebben gedaan vond ik mijn eigen onderzoek ook erg interessant. Ik heb de laatste ontwikkelingen in kunnen zien en geleerd wat de verschillen zijn tussen de verschillende platformen.

Mocht je interesse hebben in een VR systeem, dan zou ik gaan voor de HTC Vive. Dit systeem is ontzettend goed en heeft een sterke community achter zich staan, namelijk: die van Valve. Je hebt toegang tot de Steam shop en daar zijn talloze games te vinden. Daarnaast kun je uren lang achter elkaar met die headset op gamen zonder misselijk te worden, dat is een punt waar de Oculus helaas nog te kort op schiet.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 HCI Portfolio | Niels van der Wal

Thema door Anders Norén