HCI Portfolio | Niels van der Wal

Een greep uit wat er mogelijk is met Human Computer Interaction

Labweken | Reflectie

Reflectie van de labweken

Hoe heb ik de labweken ervaren?

In deze twee weken heb ik mij ontzettend gestrest, opgejaagd, chaotisch, maar bovenal gelukkig gevoeld. Het gevoel van zoveel dingen leren en om dingen te maken heeft de negatieve gevoelens overspoeld. Zo kon ik mij ontzettend gefrustreerd maken wanneer iets niet werkte of stukging. Maar daarna was ik des te blijer wanneer iets daarna wel werkte! En ik denk dat dat is waar het om draait.

Mijn rol

Tijdens de labweken heb ik de rol van programmeur en technicus op mij genomen. Ik was namelijk de enige die echt lol had in programmeren en daarnaast was ik degene die al enige kennis had van Arduino’s doordat ik er zelf eentje had gekocht in mijn enthousiasme. Daarnaast heb ik zoveel mogelijk geholpen waar het nodig was.

Dynamiek in het groepje

Het groepje bestaande uit: Jessica, Alex, Jack en mijzelf werkte op een hele leuke manier samen. Met trots kan ik zeggen dat ik er 3 nieuwe vrienden bij heb. Daarnaast vulde iedereen elkaar aan. Jessica was degene die het beste was in knutselen en zij pakte deze rol met beide handen aan. Jack kon mij goed ondersteunen met programmeren en gaf af en toe inzichten in dingen waar ik nog niet aan had gedacht. Alex was vooral degene die met de grove materialen bezig was: zagen, lakken, verven en het bouwen van het frame. Ook was hij veel in de weer met de auto om spullen voor ons te halen zodat wij actief verder konden blijven werken.

Na school hadden we geregeld contact via Whatsapp om dingen door te spreken die voor de volgende dag belangrijk waren. Ook was het opvallend dat iedereen elke dag weer zijn best deed om aanwezig te zijn. Ook al voelde diegene zich wat minder goed vanwege ziekte o.i.d.

Wat ging er goed

De samenwerking van het groepje ging dus uitstekend. Daarnaast ben ik ook heel erg verrast over wat ik allemaal geleerd had. Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat ik (en mijn groepje) in staat was om een robot te bouwen die eruit zag als een beest en zich daar vervolgens ook nog naar kon gedragen. Om die reden is het des te leuker dat het resultaat zo waanzinnig goed is gelukt!

Wat ging er minder goed

Ik heb mezelf werkelijk kapot gewerkt in deze twee weken. Het portfolio bevat maar de helft van wat ik allemaal gedaan heb, omdat het gewoon te veel is om allemaal op te noemen. Ik heb naast de werktijden in het lab nog veel tijd in de avonden besteed om dingen uit te zoeken. Een voorbeeld hiervan is de WiFi chip. Ik had geen idee hoe het precies werkte en daarom moest er veel getest worden. 5 uurtjes slaap op een avond was hierdoor vrij normaal. Echter wierp het wel zijn vruchten af. Meestal kon ik de volgende ochtend direct weer aan de slag met testen en dan lukte het ineens wel!

Wat zou ik de volgende keer anders doen

Helemaal niets. Het kapotwerken is hels, maar ook ontzettend leuk om te doen. Wanneer je in een flow zit waarin je iets uit wil zoeken dan kan ik dat niet van mij afzetten. Hierdoor leer je zo ontzettend veel, dat is bijna niet voor mogelijk te houden.

De volgende keer zou ik wel iets beter willen delegeren. Hierdoor kun je een aantal werkzaamheden van je afzetten en dat iemand anders laten doen. Meestal had ik namelijk geen idee wat de rest aan het doen was doordat ik daar gewoon niet mee bezig was. Gelukkig werd er vaak genoeg geroepen wat mensen aan het doen waren.

Slotwoord

Ik wil mijn groepje bedanken voor de fijne samenwerking. In het bijzonder vind ik het ontzettend tof dat de docenten zoveel tijd steken om deze weken een succes te maken, bedankt hiervoor!

 

 

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 HCI Portfolio | Niels van der Wal

Thema door Anders Norén